Spacemakers

Spacemakers daagt jongeren van verschillende leeftijden en opleidingen uit om buiten de context van hun opleiding ervaring op te doen als maker, organisator, programmeur of producent. STRP biedt hen letterlijk en figuurlijk ruimte om samen te denken, te maken en te presenteren.  

In co-creatie met een jonge kunstenaar krijgen zij alle vrijheid om hun eigen interpretaties los te laten op het jaarthema van STRP en een eigen artistiek project te creëren zoals een kunstinstallatie, performance of workshop.
Spacemakers richt zich op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Ieder half jaar wordt er een groep gevormd die gedurende een aantal maanden in hun eigen tijd meewerken om uiteindelijk een publiek mee te nemen in hun gedachtes en ideeën. 

© Boudewijn Bollmann

Verschillende edities

Na vijf edities in Eindhoven, vond er een zesde editie plaats in Utrecht. En op dit moment is Spacemakers gestart in Arnhem in samenwerking met kunstenaar Michelle Feelders. Dit keer duikt de groep in de wisselwerking tussen technologie, verbeelding en interpretatie(vermogen). Binnen de expertise en fascinatie van Michelle onderzoeken jongeren welke invloed technologie heeft en of technologie ons van elkaar verwijdert of juist bij elkaar kan brengen. 

In Arnhem werkt STRP Onderwijs samen met Museum Arnhem en 171 project.space. Spacemakers wordt ondersteund door Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds 21.

Practice

Sinds 2023 organiseert STRP Onderwijs nog een ander programma waarin jongeren van verschillende leeftijden en achtergronden ervaring opdoen in een real-life context: Practice. Met workshops, trainingen, meet-and-greets, coaching en teamactiviteiten worden jongeren binnen een paar weken voorbereid tot enthousiaste hosts en rondleiders van STRP Festival. 

Practice wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie. 

© Boudewijn Bollmann

Projecten

The Sound of Change

20 mrt - 19 jun 2023

STRP Practice 2023

16 mrt - 20 apr 2023

What a time to be Alive

3 okt - 13 feb 2023

Herbarium

25 feb - 1 jul 2022

McDommelsch

14 okt - 20 apr 2022

Nested Realities

24 feb - 20 jul 2021

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Privacy voorwaarden.