Spacemakers

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs. Het daagt jongeren uit om te denken en boven hun eigen verwachting uit te stijgen. De jongeren werken samen met een kunstenaar en samen geven zij hun eigen artistieke project vorm.

Spacemakers richt zich op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Gedurende een aantal maanden zijn zij zowel STRP maker, organisator, programmeur en producent. De kunstenaar inspireert de groep en kiest met hen uit wat zij precies gaan doen binnen het jaarthema van STRP. Samen werken ze toe naar een kunstproject waarin een publiek wordt meegenomen in hun gedachtes en ideeën rond het thema met bijvoorbeeld een kunstinstallatie, filmvertoning of workshop.

STRP Spacemakers in Utrecht

Na vijf edities die in Eindhoven plaatsvonden, vindt nu een eerste editie plaats in Utrecht! Hiermee geven we jongeren voor wie de reisafstand naar Eindhoven een belemmering was een kans om mee te werken.

Dit keer duiken zij samen met het Utrechtse kunstcollectief Katpatat in wat vrijheid betekent in de fysieke wereld en virtuele wereld. Binnen de expertise en fascinatie van Katpatat onderzoeken jongeren waar het spanningsveld tussen het fysieke en virtuele zit en wat ‘echt’ is. Met humor en interactie doen zij als groep een onderzoek en presenteren zij uiteindelijk hun eigen kunstproject.

Spacemakers wordt ondersteund door Fonds 21 en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Activiteiten

Meld je aan voor STRP Practice

   Project
1 mrt 2024

Expo Spacemakers: UN>CTRL

   Expo
1 mrt – 2 mrt 2024

TWIST tijdens STRP Festival 2024

   Professionals
12 apr 2024

Projecten

The Sound of Change

20 mrt - 19 jun 2023

STRP Practice 2023

16 mrt - 20 apr 2023

What a time to be Alive

3 okt - 13 feb 2023

Herbarium

25 feb - 1 jul 2022

McDommelsch

14 okt - 20 apr 2022

Nested Realities

24 feb - 20 jul 2021

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Privacy voorwaarden.