Spacemakers

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs. Het daagt jongeren uit om te denken en boven hun eigen verwachting uit te stijgen. De jongeren werken in Eindhoven samen met een kunstenaar en samen geven zij hun eigen artistieke project vorm.

Jongeren van zowel het voortgezet onderwijs, mbo en hbo kunnen meedoen. Gedurende een aantal maanden zijn zij zowel STRP maker, organisator, programmeur en producent. De kunstenaar inspireert de groep en kiest met hen uit wat zij precies gaan doen binnen het jaarthema van STRP. Samen werken ze toe naar een kunstproject waarin een publiek wordt meegenomen in hun gedachtes en ideeën rond het thema met bijvoorbeeld een kunstinstallatie, filmvertoning of workshop.

© Boudewijn Bollmann

HyperCulture

HyperCulture is een designer-duo uit Eindhoven. Deze twee kunstenaars werken op het gebied van design, branding, animatie, motion graphics, film en visuals arts.

Van maart 2022 t/m juni 2022 werken jongeren van SintLucas, Fontys Hogescholen, AKV|St.Joost, Summa College en Grafisch Lyceum Utrecht samen met kunstenaars HyperCulture vanuit hun eigen projectruimte in Eindhoven. De Spacemakers Hangout is dé ontmoetingsplek en alle dagen beschikbaar om te werken, te denken en te organiseren! Eind juni verhuist de Spacemakers Hangout tijdelijk naar een locatie in de binnenstad. De perfecte gelegenheid voor de deelnemers om hun project aan publiek te laten zien!

© Boudewijn Bollmann

Updates

Kennisbijeenkomst 2022

8 apr 2022

Thema Spacemakers II

13 okt 2021

Verslag: Spacemakers Kennisbijeenkomst

4 jun 2021

Thema Spacemakers I

24 feb 2021