Spacemakers

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs. Het daagt jongeren uit om te denken en boven hun eigen verwachting uit te stijgen. De jongeren werken in Eindhoven samen met een kunstenaar en samen geven zij hun eigen artistieke project vorm.

Spacemakers richt zich op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Gedurende een aantal maanden zijn zij zowel STRP maker, organisator, programmeur en producent. De kunstenaar inspireert de groep en kiest met hen uit wat zij precies gaan doen binnen het jaarthema van STRP. Samen werken ze toe naar een kunstproject waarin een publiek wordt meegenomen in hun gedachtes en ideeën rond het thema met bijvoorbeeld een kunstinstallatie, filmvertoning of workshop.

STRP Spacemakers in Utrecht

Na vijf edities die in Eindhoven plaatsvonden, vindt na de zomer een eerste editie plaats in Utrecht! Hiermee geven we jongeren voor wie de reisafstand naar Eindhoven een belemmering was een kans om mee te werken.

Na de zomer kunnen weer tien jongeren van allerlei opleidingen en leeftijden meedoen. Dit keer duiken zij samen met het Utrechtse kunstcollectief Katpatat in wat vrijheid betekent in de fysieke wereld en virtuele wereld. Binnen de expertise en fascinatie van Katpatat onderzoeken jongeren waar het spanningsveld tussen het fysieke en virtuele zit en wat ‘echt’ is. Met humor en interactie doen zij als groep een onderzoek en presenteren zij uiteindelijk hun eigen kunstproject.

Hieronder vind je via 'Meld je aan voor Spacemakers x Katpatat' meer informatie die je kunt delen met jongeren. Deelnemers ontvangen een kleine vergoeding per uur, omdat we verwachten dat zij dit in hun eigen tijd doen. Maar misschien is er ook een mogelijkheid om mee te doen binnen de uren van een lesprogramma, of vrij in te vullen studiepunten. Aanmelden kan tot en met 24 september 2023.

Spacemakers wordt ondersteund door Fonds 21 en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Spacemakers

In het verleden

Spacemakers • STRP Festival 2022

   Expo
7 apr – 10 apr

STRP Spacemakers Kennisbijeenkomst

   Meet up
8 apr

Spacemakers x HyperCulture

   Expo
24 jun – 26 jun

Expo Spacemakers: What a time to be Alive

   Expo
10 feb – 12 feb

TWIST onderwijsbijeenkomst STRP Festival 2023

   Meet up
14 apr

Night of the Nerds

   Expo
7 jun

Expo Spacemakers: The Sound of Change

   Expo
16 jun – 18 jun

Meld je aan voor Spacemakers x Katpatat

   Project
24 sep

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Privacy voorwaarden.