VR-ervaring en workshop Next Nature Future Travels

Workshop 1 feb – 28 feb 2022

Reis je mee een paar miljard jaar vooruit?

Onderwijsprogramma Next Nature Future Travels (NNFT) in samenwerking met Next Nature Network

Hoeveel jaren bestaan de aarde en het universum? En hoe lang zijn wij mensen er eigenlijk al? Als we kijken naar hoe oud het universum is, dan zijn wij mensen relatief kort op aarde. Ook dromen die wij hebben over de toekomst zijn kortetermijn-ideeën als je dat in het diepe tijdperspectief plaatst.

Tijdens het onderwijsprogramma van NNFT gaan we écht langetermijndenken, tot een paar miljard jaar verder. In het spraakmakende Evoluon zijn leerlingen tijdreizigers die miljarden jaren vooruitreizen waar ze ontdekken en bedenken hoe de wereld er dan uitziet. Ze beleven op spectaculaire wijze een tijdreis in de Virtual Reality-ervaring van NNFT, ontwikkeld door kunstenaar Floris Kaayk, Koert van Mensvoort, Maze de Boer en Next Nature Network. Samen onderzoeken en verbeelden ze de verre toekomst. Leeft de mens over een miljard jaar nog? Neemt de natuur het over? Neemt de technologie het over? Of is alles versmolten? En hoe worden wij betere voorouders van mensen, de natuur en de technologie van onze toekomst?

Ter voorbereiding op de NNFT Virtual Reality-ervaring en workshop kun je op school aan de slag in de online leeromgeving die is ontwikkeld voor NNFT. In de EXPLORE-fase vind je lesopdrachten voor de vakgebieden SCIENCE, ART en PHILOSOPHY waarmee leerlingen kunnen nadenken over tijdreizen, het opbranden van de zon en wat het effect is van jouw aanwezigheid op de toekomst. Na het bezoek aan NNFT kunnen de leerlingen aan de hand van opdrachten reflecteren op hun ervaringen in de tijdmachine en nadenken over een nieuw begin.

Dit programma wordt volgens de dan geldende maatregelen Coronaproof georganiseerd.
Aanmelden kan t/m 28 januari 2021.

Extra informatie

Niveau
Alle leerjaren en niveaus voortgezet onderwijs
Erg geschikt voor Natuur & Techniek, Aardrijkskunde, Cultuur & Maatschappij, Algemene Natuurwetenschappen, Techniek, Beeldende vakken, CKV, Kunst en Filosofie
Tijd
Dagelijks van 08.30-11.00u en 11.30-14.00u
Minimaal 20 en maximaal 30 deelnemers per tijdsslot
Locatie
Evoluon Eindhoven
Kosten
€15,- per deelnemer
Betaling per factuur of CJP

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Privacy voorwaarden.