Tours en workshops STRP Festival 2023

Expo 12 apr – 14 apr 2023

Van 12 tot en met 14 april duiken we met leerlingen dieper in het thema 'The Art of Listening'. In onze maatschappij verkiezen we zien boven horen en spreken boven luisteren. Sociale media dienen als megafoon voor de massa; iedereen kan op elk moment zijn mening geven. Met een nieuwe editie van het STRP Festival in het centrum van Eindhoven vragen we ons af wie er nog luistert.

Samen onderzoeken we hoe we de kunst van het luisteren kunnen herwaarderen en terugwinnen. We luisteren naar de natuur, naar elkaar, naar de stilte en naar stemmen die gehoord moet worden. We luisteren naar andere stemmen en kleine verhalen, we vragen ons af hoe digitale technologieën het luisteren ondersteunen en belemmeren en we experimenteren met nieuwe vormen van dialoog.

Ben je benieuwd naar welke kunstenaars onderdeel zijn van 'The Art of Listening'? Via de link lees je meer over de drie ACT Award winnaars. En komende maanden maken we steeds meer bekend over welke kunstwerken je kunt verwachten in de expositie. Houd onze website, sociale en nieuwsbrieven in de gaten!

Vo- en mbo-scholen kunnen een tour combineren met een workshop. De workshop Listen Up! is een experimentele game ontwikkeld door kunstenaarscollectief Katpatat. Een game die ons denken en doen over luisteren, communiceren en samenwerken op scherp zet! Welk team kan het beste luisteren naar woorden, lichaamstaal en geluiden? En kunnen andere deelnemers die ‘meeluisteren’ ook punten verdienen door hun oren en ogen te spitsen?

De workshop Connect & Reflect bevraagt of jij je mening door (sociale) media en algoritmes laat bepalen. Via een levensgroot en fysiek bordspel ga je in gesprek over maatschappelijke thema’s als social media, klimaatverandering, gelijkheid, etc. Beken kleur door je te verbinden met een van de social media profielen in het spel, maar zorg ook dat andere meningen er mogen zijn en worden gerespecteerd. Kun jij door de bubbel van een algoritme heen breken?

Extra informatie

Niveau
Alle leerjaren en niveaus voortgezet onderwijs, mbo en hbo en docententeams
Geschikt voor
Natuur & Techniek, Cultuur & Maatschappij, Beeldende vakken, CKV, Kunst, Filosofie, creatieve opleidingen, Cultuur-, ICT-, Techniek- en Gedrag/Maatschappij-opleidingen
Datum en tijd
12 t/m 14 april 2023, 09.00-16.00
Locatie
Verschillende locaties binnenstad Eindhoven
Kosten
Tour (70 minuten): €8,50 per deelnemer. Tour + workshop (2x 70 minuten): €16,50 per deelnemer. Docenten en begeleiders mogen kosteloos mee. Betaling per factuur of CJP
Extra informatie
Heb je nog een (CJP)budget dat in 2022 moet worden besteed? STRP kan de kosten voor deelname aan STRP Festival 2023 dit jaar factureren of een CJP-weborder aanmaken!

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Privacy voorwaarden.