Geluidskunstwerk

Workshop Doorlopend

In deze workshop worden leerlingen ondergedompeld in de fascinerende wereld van geluid!

Ze ontdekken op een interactieve en speelse manier wat geluid eigenlijk is en hoe het hun zintuigen beïnvloedt. Ga met hen op ontdekkingsreis en ontrafel de geheimen achter geluid! Wat maakt bepaalde geluiden rustgevend, terwijl andere je juist op je zenuwen werken? Als leerkracht verken je deze vragen aan de hand van een lesbrief.

Voor het tweede deel komt er een bijzondere gast in de klas: maker Jan-Willem Otto! Hij brengt zijn zelfontworpen drumrobots mee waarmee leerlingen een geluidskunstwerk maken, de wereld van geluid verder verkennen en zich kunnen verbazen over de verrassende klanken die alledaagse objecten kunnen voortbrengen.

Tijdens het maken van een geluidskunstwerk zijn leerlingen betrokken bij het programmeren van een muziekstuk, het ontwerpen van het kunstwerk en de technische constructie ervan. Ze werken aan 21ste-eeuwse vaardigheden als creatief denken en handelen, ICT-vaardigheden, probleemoplossend denken en handelen en samenwerken.

Deze workshop is ontwikkeld door Jan-Willem Otto in samenwerking met Nieuwe Veste, STRP Onderwijs en Het Brederocollege. Jan-Willem Otto, designer en muzikant, bouwt interactieve installaties en muziekinstrumenten waarbij de gebruiker de kunstenaar wordt. Daarnaast vindt Jan-Willem het belangrijk om educatieve programma’s te ontwerpen, waarbij je creatief leert omgaan met techniek.

Extra informatie

Niveau
Groep 7, 8, onderbouw vo en speciaal onderwijs
Erg geschikt voor
Techniek, Natuurkunde, Biologie, Muziek en Kunst
Groepsgrootte
Maximaal 20 leerlingen per workshop
Taal
Nederlands of Engels
Duur
Lesbrief 50 minuten en workshop 90 minuten
Locatie
Op school of een andere locatie. Twee klaslokalen of ruimtes nodig per workshop
Kosten
Afhankelijk van duur en aantal groepen. Betaling per factuur of CJP

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Privacy voorwaarden.